PN nytt nr 71, april 2021

Hej alla Nepalvänner!
 
Vilket speciellt år det var ifjol, och fortfarande är. Hoppas ni alla mår bra med tanke på den pandemi som vi alla drabbats av. Som vanligt så drabbas de som har det sämst allra värst!

Vi har under året haft tät kontakt med fadderskolan Asphodel Public School som var tvungen att hålla stängt stor del av 2020. Skolan anordnade distansundervisning för de som hade möjlighet att delta och ibland träffades mindre grupper på skolan. Det har varit och är tufft för alla i Nepal då många har förlorat sina arbeten.

Fadderskolan öppnade upp igen den 15 januari i år efter att ha varit stängt i 10 mån. Tyvärr var skolan återigen tvungen att stänga igen den 15 april på grund av kommande våg i pandemin. Föreningen gjorde en extra insamling under 2020 med tanke på pandemin och har nu i april 2021 skickat 1000 USD som ett extra stöd till skolan.

Till er som har fadderbarn. Vi påminner om fadderbarnsavgiften (bankgiro 5570-1569). Vi ser helst att du betalar in hela årsavgiften på 1 200 kr på en gång, men naturligtvis gör ni det som passar er bäst. Utbetalningar till fadderskolan sker fyra gånger per år i slutet av varje kvartal. Inbetalningen måste ske i förskott så vi har pengarna då vi skall genomföra våra överföringar till Nepal. I och med att ni är faddrar så är ni också automatiskt medlemmar i föreningen Projekt Nepal. Vi påminner också om att ni kollar upp att ni gjort alla betalningar för år 2020, vi kommer att skicka ut en påminnelse där vi saknar inbetalningar.

Kom ihåg att uppdatera era e-postadresser och andra kontaktuppgifter ifall ni byter, så ni får ta del av de medlemsbrev vi skickar. E-postadresserna kan man uppdatera direkt på vår hemsida. Hör gärna av er om ni har några frågor eller synpunkter.

Vi skulle behöva ett antal nya faddrar och på vår hemsida kan man läsa mer om vad det innebär (www.projektnepal.se/bli-fadder), hoppas ni har möjlighet att hjälpa oss hitta nya faddrar!

Kom ihåg att besöka vår hemsida www.projektnepal.se, ni hittar oss också på Facebook. Skolan har en egen Facebook sida som ni hittar om ni söker efter Asphodel Public School. Skolan är väldigt flitig och lägger ut mycket foton och filmer från skolans aktiviteter.

Sist men inte minst vill vi flagga för att föreningen håller sitt årsmöte söndagen den 6 juni 2021. Kallelse och detaljerad information kommer senare.
 
Hälsningar från styrelsen i Projekt Nepal

Under pandemin har skolan försökt hjälpa i närområdet genom att bla dela ut mat till behövande

Skola firade festivalen Holi i mars 2021

Danstävling bland skolans elever i mars 2021