Projekt Nepal nytt nr 45 2012

Sista nyhetsbrevet från Projekt Nepal för detta år!

 

Tack till Tankeborgen- Svartlå fria skola!
I slutet av November fick vi i föreningen ett trevligt mail från Svartlå och Tankeborgen fria skolan genom Birgitta Mörk

 

...Här i Svartlå har vi haft vår årliga fredsfest med Nepalmiddag då 110 personer
var med och åt. Barnen berättade om intervjuer som de gjort med asylsökande barn och konstnärer från Egypten om deras upplevelser av revolutionen. Konstnärerna har utställning på Havremagasinet i Boden. Programmet fortsatte med att barnen spelade och sjöng som vanligt. Föreställningen lockade 150 personer. Dagens insamling inbringade 6610 kr vilket jag har satt in på ert konto.
Slutar så med många hälsningar från oss i Svartlå gm. Birgitta Mörk

 

Vi vill passa på att tacka för den generösa gåvan och fram för allt tack till alla barnen och lärarna i skolan som engagerat sig och jobbat med detta. Pengarna kommer väl till användning på skolan i Nepal!

 

Hjälp oss samla in medlemsavgifter!

Du kan som privatperson, förening, skolklass, företag eller arbetslag bidra genom att gå med i föreningen Projekt Nepal.

För 100:- blir du medlem för ett år. Beloppet sätts in på bankgiro 5570-1577. Ange ditt namn och adress samt e-mail. Du bli automatiskt medlem om du stödjer ett fadderbarn eller donerar (insamling, autoöverföring) en summa >500:- till Projekt Nepal.

 

Medlemsavgiften används till att täcka de begränsade kostnader som föreningen har, främst överföringskostnader av pengar till Nepal. Överskottet av medlemsavgifterna går till fadderskolan.

 

Kanske kan ett medlemskap bli en trevlig julklapp till den som redan har "allt" :-)

 

Gåvobevis går att ladda ner på hemsidan på länken: gåvobevis

 

Resenärer hemkomna från Nepal!
I förra nyhetsbrevet berättade vi om att flera resenärer var på väg till Nepal och under vistelsen skulle besöka skolan på uppdrag av föreningen. Nu har Gerd Brandell med följe kommit hem från resan, som enligt dem blev en oförglömlig resa!

 

I början av nästa år kommer vi publicera en reseberättelse från deras tid i Nepal men redan nu kan du i högerspalten njuta av några bilder tagna där. Vi tackar Gerd med följe för att de kunde ägna tid åt att besöka skolan på vårt uppdrag!

 

Parents Day på skolan
En av skolans stora händelser är "föräldradagen", Parents day. Under den dagen bjuds alla föräldrar in till skolan, barnen uppträder på många olika sätt och stipendier och utmärkelser delas ut. En av punkterna är att vi från föreningen brukar göra en skrivelse som rektor eller annan läser upp, för barnen och föräldrarna, om vårt samarbeta med skolan och dess betydelse. I år var det så lägligt att skolan kunde arrangera denna dag i samband med att resenärerna från Sverige var i Nepal. Gruppen blev tillställningens hedersgäster och fick som jag tidigare skrivit representera föreningen under tillställningen.
Mer om detta kommer ni kunna läsa i den kommande reseberättelsen av Gerd men redan nu kan du ta del av bilder från dagen. Bilderna hittar du på länken Parents day

 

Asphodel Public School på facebook
Som ni redan vet så finns ju project Nepal på facebook. Även skolan har en egen facebooksida och under hösten har det blivit mer och mer aktivitet på den sidan. Tex. lägger skolan ut foton löpande. Så ni som använder facebook kan jag rekommendera att besöka och gå med i gruppen Asphodel Public School !

Direktlänk : https://www.facebook.com/pages/Asphodel-Public-School/138266706219938?ref=ts&fref=ts

 

Årsmöte
Även om det är en bit bort vill vi göra reklam för föreningens årsmöte.
Årsmötet kommer att hållas den 17 februari 2013, 15.00 på Teknikens Hus, Luleå.
Kallelse och mer info kommer i början av nästa år.

 

Uppdaterin av e-post registret
Det är sista gången jag ska tjata om detta, men från och med nu har vi skrotat vårt gamla e-post system. Är du osäker om du anmält till vår nya e-post lista, klicka på länken nedan:

Anmäla e-post lista

( även om du redan är anmäld så känner systemet av din e-post adress och du kan så att säga inte bli dubbelanmäld)

 

 

Kom också ihåg, är det något ni undrar över, kontakta gärna någon av oss i styrelsen. Kontaktuppgifter finns på hemsidan. Kolla in på hemsidan då och då för att få aktuell information från oss i föreningen!

 

Slutligen vill vi önska er alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Tack för er hjälp och ditt engagemang!

 

Vänliga hälsningar
David Broström
ordförande Projekt Nepal

 

Bilderna nedan publiceras med tillåtelse av Gerd Brandell. Klicka på bilderna för att förstora.