PN nytt nr 64  2018

Hej alla Nepalvänner!
 Här kommer sommarens nyhetsbrev från föreningen.
 
Brev från fadderskolan
I ett mail från Biva tackar hon för de insamlade pengarna som Helena och Mats Lilja överlämnade vid sitt besök på skolan i samband med Parents Day i november 2017. Med hjälp av de insamlade pengarna har skolan bland annat gjort underhåll på skolbussen, rustat klassrum med svarta tavlor och skåp, rustat rummen på internatet.
Från skolans sida har man diskuterat att starta upp undervisning i klass 11-12 alternativt starta en Montessori klass. Från föreningens sida har vi föreslagit att skolan startar en Montessori klass. Att ytterligare starta en högre nivå är förenat med kostnader i form av höga avgifter. För närvarande har skolan 325 elever och 62 av barnen har faddrar genom Projekt Nepal.

Tankeborgs fredsfest
I samband med att skolan i Svartlå, Tankeborgs Fria skola, arrangerade sin årliga fredsfest skänkte skolan överskottet 5 770 kr till föreningen. Vi vill från styrelsen passa på att tacka skolan för gåvan.

Behovet av faddrar
Vi behöver två nya faddrar med stöd 100kr/mån. Läs mer genom att klicka här
 
Jubileumsresa
Nästa år är det tjugo år sedan föreningen bildades och ”adopterade” Aspodehl Public School som fadderskola. Detta hade vi tänkt uppmärksamma genom att arrangera en jubileumsresa till Nepal. Resan är tänkt att genomföras under hösten 2019, oktober/november och vistelsen längd kommer att vara 10-14 dagar. Ungefärlig kostnad ca 18 – 20 000 kr.

Tanken är att det skall finnas tre valbara aktiviteter med olika program. Gemensamt för programmen är förutom guidad tur i Kathmandu, en vistelse på skolan under tre dagar, där Parents Day är en dag.
 - Skolprogrammet
Deltagande i verksamhet vid skolan.
 - Light trekking
Kortare vandring ca 3 dagar i närheten av Kathmandu.
- Längre trekking
En längre vandring ca 6 dagar.
All vandring och guidade turer sker med professionella guider
 
Detta är enbart förslag och inga fullständiga aktivitetsprogram. Utifrån intresse kommer
vi att utarbeta fullständiga aktivitets program för vistelsen.
Vi kommer att lägga en länk på hemsidan där man kan anmäla sitt intresse för att delta. Det är ingen bindande anmälan utan enbart en intresseanmälan för att vi skall få ett underlag för vidare planering. När länken/formuläret är klart så skickar vi ut info om detta vilket inte blir förrän i augusti.
 
 Från styrelsen ber vi att få önska en fortsatt trevlig sommar.
 
Styrelsen Projekt Nepal