Projekt Nepal nytt nr 44 2012

Här är höstens nyhetsbrev från Projekt Nepal. Mycket har hänt sedan förra nyhetsbrevet och jag ska försöka göra en sammanfattning av aktuella händelser.

 

Resenärer på väg till Nepal!
Föreningen blev för ett tag sedan kontaktad av Gerd Brandell, tidigare lärare på Luleå tekniska universitet, numera verksam i Lund. Gerd och hennes man, plus deras barn och nära släktingar reser till Nepal i november i år. Efter ett möte med Gerd, där vi bla utbytte praktiska tips inför resan, beslutades också att Gerd med följe representerar Projekt Nepal på sin resa och gör ett besök på Fadderskolan. De ska bland annat fota och dokumentera arbetet på skolan, prata med lärare och elever och från föreningens sida dela ut en penningåva från föreningen till skolan. Vi kommer på hemsidan och i Facebookgruppen förlja gruppens resa i allmänhet och besöket på fadderskolan i synnerhet. Lycka till och trevlig resa önskar vi i föreningen Gerd med följe!

 

Samarbete med KARMAbyKARMA
Vi kan glädjande meddela att Projekt Nepal har inlett ett samarbete med KARMAbyKARMA som är en svensk designer som gör smycken & accessoarer. Sedan 2007 har de ett framgångsrikt samarbete med Barncancerfonden och samarbetar nu med Föreningen Projekt Nepal. KARMAbyKARMAs mission är att använda design för att inspirera människor och göra en skillnad.
Produkten "Skyddsängeln i ull" säljs av KARMAbyKARMA. För varje såld ängel går 5 kr till Föreningen Projekt Nepal. Ängeln tillverkas i Nepal, av en tillverkare som arbetar med giftfri infärgning och vuxen arbetskraft.

 

www.karmabykarma.se

 

Läget på fadderskolan Asphodel
Under hösten har vi i föreningen löpande fått flera rapporter från vår fadderskola. Glädjande går arbetet på skolan bra och läget där är lugnt. Efter en, enligt rektorn, ganska hård förhandling har skolan slutit ett nytt treårigt avtal med markägaren. För er som inte känner till marksituationen i Nepal så är den lite annorlunda än i Sverige. Tidsbegränsade avtal är mer regel än undantag och ofta är förhandlingarna hårda, då markägarna tar chansen att tjäna mer pengar. Men med ett nytt treårigt avtal är skolan för ytterligare tre år säkrad för att jobba och utvecklas i "lugn och ro". Utförligare rapport får vi också efter resenärernas kommande besök på skolan.

 

Uppdaterin av e-post registret
Mycket av följande information skrev vi i förra nyhetsbrevet, men det tål att upprepas. Hemsidan, Facebook och vår e-post lista är våra informationskanaler från föreningen. Det är alltid ett "problem" att hålla e-post listorna aktuella och uppdaterade. Vid varje utskick så studsar många mail tillbaka, på grund av ändrade e-post adresser etc. I våras bytte vi tjänst för e-post utskick, där vi lättare kan hålla listan uppdaterad.
Är du osäker om du anmält till vår nya e-post lista, klicka på länken nedan:

 

Anmäla e-post lista

 

( även om du redan är anmäld så känner systemet av din e-post adress och du kan så att säga inte bli dubbelanmäld)

 

Brev till fadderbarnen
För er som önskar skicka brev till era fadderbarn finns nu en ny chans!
Vi kommer att skicka ett rekommenderat kuvärt med insamlade brev nu i December 2012.
Vill du skicka brev behöver vi det senast den 14 december.

Du kan antingen skicka brevet i pappersform eller så kan du maila det så skriver vi ut och skickar det vidare.


Skicka breven till:

Helena Lilja, Hammargränd 4, 973 42 Luleå.
E-mail: helena-lilja@telia.com

 

I dag har de flesta av skolbarnen faktiskt tillgång till e-post adresser. Även om de inte kan läsa e-post dagligen eller i skolan så finns det stora chanser att just ditt barn har en egen adress. Vill du kolla upp den möjligheten kan du maila till skolan på asphodelp@gmail.com

 

Besök hemsidan och kontakta oss!

Kom också ihåg, är det något ni undrar över, kontakta gärna någon av oss i styrelsen. Kontaktuppgifter finns på hemsidan! Kolla in på hemsidan då och då för att få aktuell information från oss i föreningen!

 

Trevlig höst från oss i styrelsen!

 

Vänliga hälsningar
David Broström
ordförande Projekt Nepal

Klicka på bilden för förstoring

Google translate