PN Nytt nr39 2011

 

Sommaren har äntligen infunnit sig och här kommer senaste nytt från projekt Nepal och fadderskolan Asphodel Public School.

 

Insamlingen till skolan

Den extra insamling som vi för ett tag sedan startade upp har varit jättelyckad! Vi har nästan nått vårt slutmål. I skrivandets stund saknas endast några tusenlappar för att nå målen med alla de satsningar som vi tillsammans med skolan från början satte upp. Läs mer om insamlingen på hemsidan under fliken Fadderskolan.

Som tidigare publicerat på hemsidan har Helsingborg Berga Rotaryklubb på initiativ av Ulf Mossberg samlat in drygt 15000:- till föreningen och fadderskolan! Bidraget har nu förmedlats till fadderskolan och skolan har investerat i 4 nya datorer och en kombinerad skrivare och kopiator.

Skolfamiljen är givetvis väldigt tacksamma och har skickat ett tack per mail. Utdrag ur detta mail:

Lots of love and Namaste, 

Heartily thanking for Printers and computers as token of love.

All of our students and we entire school family are very happy and immensely thankful and grateful to you for yours' and other yours' other friends who are giving us, love, sympathy and help. 

 

With much regards 

 

Biva, Birendra and school family.

 

Fler bilder från mottagandet av utrustningen på skolan finns uppladdade på hemsidan, under rubriken Fadderskolan.

Styrelsen fick också i dagarna ett väldigt positivt besked. Organisationen Soroptimisterna (www.soroptimistsweden.se) väljer att skänka överskottet från sitt lotteri till projekt Nepal till en summa av hela 10 000:- ! Givetvis tackar vi å det ödmjukaste från föreningens sida.

Vi riktar också återigen ett stort tack till Tankeborg skola i Svartlå som före jul skänkte föreningen 5570:-

Till hösten kommer styrelsen besluta om fler utbetalningar av insamlade pengar. Bland annat står möbler för att inreda klassrum och leksaker till förskolan som prioriterade områden och önskemål. 


Brev till och från fadderbarnen
Som jag skrivit flera gånger förut är det si och så med postgången till och inom Nepal. Föreningens mål är att du som är fadder ska få minst två brev per år från ditt fadderbarn, och minst lika många gånger ha chansen att skriva tillbaka. Vi samlar in brev till fadderbarnen och skickar alltid via rekommenderad post. Trots detta kom den senaste sändningen som skickade nu i början av året aldrig fram till skolan. För bara någon vecka sedan kom försändelsen tillbaka till Sverige och föreningen.

Vi gör ett nytt försök att skicka era brev till skolan. Men som läget är så går det alltså inte att alltid garantera att brev till och från Nepal kommer fram. Tyvärr är det så!

Därför har vi i styrelsen beslutat att erbjuda er som är faddrar att också skicka brev till fadderbarnen via e-post. Det finns tyvärr ingen möjlighet att kunna ha direktkontakt till varje barn men däremot kan vi samla in brev från er och skicka via e-post direkt till skolans rektor som sedan skriver ut och ger till barnet. Detta försöker vi göra som ett komplement till att skicka brev med posten.

Vill du skicka e-post till ditt fadderbarn så ska du maila detta till helena-lilja@telia.com senast den sista augusti.


Nepalresenärer

Kanske har du följt Luleåborna Jimmy och Marias resa till Nepal via föreningens hemsida och deras egen blogg. De har fortsatt sin resa ”runt om i världen” och till hösten planerar vi att dela deras upplevelser med er med en mera detaljerad reseberättelse och förståss bilder från Nepal och fadderskolan.


Hemsidan och facebook

Jag vill passa på att tacka för den positiva respons som vi fått på vår nya hemsida www.projektnepal.se Jag hoppas att du giller den och kom ihåg att gå in på den då och då för senaste nytt! Kommentera gärna om det är något du undrar över eller saknar på hemsidan.

Har du inte redan gjort det, anslut dig gärna till vår grupp på facebook!

Med dessa ord vill jag tacka för att du engagerar dig i vår förening och önska dig en trevlig sommar!

 

vänliga hälsningar
David Broström
ordförande Projekt Nepal

 

Glada barn på fadderskolan vid sina nya datorer, sommar 2011