PN Nytt nr 41 2011

Nu är det (snart) jul igen! Här är senaste nytt från föreningen Projekt Nepal, december 2011

 

Insamlingen till skolan- gåva till fadderskolan istället för "onödig" julklapp?!

Har du i stundande julklappstider svårt att hitta lämplig julklapp? Kanske kan en gåva till Fadderskolan vara ett alternativ att ge bort till någon du tycker om och som redan har "allt"?
Hur du går tillväga kan du läsa på vår hemsida, direktlänk

Där finns också ett gåvobevis att skriva ut och ge som julklapp, eller annan gåva.

 

Som jag skrivit om tidigare blev vår extra insamling till fadderskolan en succé! Just nu fattas det bara några ynka tusenlappar till vårt slutmål på 40 000:-. Vi stänger denna extra insamling den 31/12, för denna gång.

 

I november arrangerade skolan "Parents´ Day" där Ulf Mossberg som då var på resa i Nepal representerade föreningen och överlämnade en gåva på 15000:- till skolan. Detta mottogs givetvis med stor glädje! Så här skriver Biva själv i ett tackbrev från skolan:

 

Finally, because of your love the 12th Parent's and 8th batch S.L.C.Farewell went well in the chief-guest ship of Ulf brother...We wished you could be with us to celebrate the programme.Thank you so much for your love, help , sympathy ,kind co-operation and great contribution.

We heartily extend our heartily thanking to Project Nepal family, Swedish Rotary, Lulea University ,several schools in Sweden, direct and indirect members of Project Nepal, brothers ,sisters and friends of Sweden who have been supporting us mentally ,economically ,technically and in different ways ,because of your love we became able to complete 12th years life of school and new life with new hope has started.We hope we will be able to provide more opportunities to more children in future.

Thanking to you and all your team for your great example like great deeds.

Thank you so much for everything!
With much regards,
Biva, Birendra along school family

 

Vi vill från styrelsen tacka alla bidragsgivare för ert stöd!

 

Brev till, och från fadderbarnen
Föreningen har från skolan nyss fått ett paket med brev från fadderbarnen på skolan. Dessa kommer inom kort att postas till er som är faddrar. Tyvärr är det inte alltid att alla faddrar får något brev. Det kan bero på olika saker förstås. Alla brev som kommer till Sverige fördelas ut så snabbt som vi i föreningen hinner. Har du som är fadder några frågor, hör gärna av dig till någon av oss i styrelsen.

Föreningen kommer att före jul skicka ett rekommenderat paket med brev till fadderbarnen för de faddrar som önskar skriva. Dessa brev skickas in till oss senast den 16 december.


Breven skickas till:
Helena Lilja
Hammargränd 4
973 42 Luleå

 

Märk gärna brevet med: Fadderbarn Nepal

 

Givetvis går det bra att skicka e-post också, då förmedlar vi brevet vidare. Skicka då mailet till helena-lilja@telia.com

 

Besök på fadderskolan
Som tidigare nämnt har Ulf Mossberg från Helsingborg, engagerad och trogen medlem i Projekt Nepal, besökt Nepal och fadderskolan. Han medverkade bla. på skolans "Parents´ Day" och har på uppdrag av föreningen haft en del uppgifter att utföra där. Ulf hälsar att det var en fantastisk resa och kommer att skriva en reseberättelse med bilder som sedan publiceras på vår hemsida. Vi återkommer med mera information om detta.

 

Nya bilder och ett filmklipp från fadderskolan.

På sista styrelsemötet i föreningen fick vi besök av Jimmy Sundin, som tillsammans med flickvännen Maria gjorde en resa till Nepal tidigare. Jimmy berättade för oss om resan och var vänlig nog att skänka föreningen en mängd av bilder samt filmklipp från skolan och Nepal. Dessa ligger nu uppe på hemsidan: direktlänk I högerspalten på sidan finns ett bildspel över fantastiska bilder samt ett filmklipp från en lektion om siffror.

 

Fadderskolan har nu egen sida på Facebook!
Precis som övriga världen så hänger också Nepal och vår fadderskola med i de nya "sociala mediernas tidevarv" Här lägger skolans lärare upp bilder och skriver då ock då lite kring vad som händer på skolan. En ypperlig möjlighet för dig som vill få senaste nyheter och hänga med i skolans arbete.

Direktlänk till sidan.

 

Senaste nytt från Nepal och föreningen
Kom ihåg att regelbundet besöka vår hemsida. Där publicerar vi eftersom senaste nytt och aktuella händelser från Nepal och fadderskolan. www.projektnepal.se

 

Är du inte redan medlem i vår facebookgrupp, bli det nu! Sök på Projekt Nepal i Facebook.

 

Med dessa ord vill jag tacka för att du engagerar dig i vår förening! Har du frågor eller kommentarer, kontakta gärna någon av oss i styrelsen. Kontaktuppgifter finns på vår hemsida.

 

God Jul till er alla önskar vi i styrelsen för Projekt Nepal!

 

David Broström
ordförande Projekt Nepal

 

Annapurma. Foto: Jimmy Sundin ( klicka på bilderna för att förstora)
Lektion på skolan. Foto: Jimmy Sundin
Vy över några av klassrummen. Foto: Jimmy Sundin
Bus och lek. Foto: Jimmy Sundin
Fadderbarnen på skolan. Foto: Jimmy Sundin
Tvätt pågår. Foto: Jimmy Sundin
Foto: Jimmy Sundin